Agenda november
Activiteiten

agenda november
 
 
 

10 november

:

gratis rondleiding 2e zondag van de maand

 
Elke 2e zondag van de maand verzorgt het museum een gratis rondleiding onder leiding van een deskundige gids. Daarbij wordt ook de wierde van Ezinge bezocht.
 
Aanvang: 14.00 uur.
 
Opgave: niet nodig.
 

12 november

:

museum gesloten i.v.m. dagje uit voor vrijwilligers.

 

20, 27 en 30 november

:

workshops verrassingsdoosje maken


In Museum Wierdenland kunt u deze maand op drie tijdstippen terecht om een eigengemaakt (kunst) verrassingsdoosje te maken. U krijgt daarbij tips en hulp van een professionele kunstenaar van de tentoonstelling Groningen Kunstenaarsparadijs?!
 
Deze kunstenaars hebben zelf al kleine kunstwerkjes gemaakt voor de PakjeKunst-automaat in het museum en bieden ondersteuning bij doosjes met of zonder inhoud in eigen stijl.
 
U kunt een pakje met een (kunst)werkje maken voor uzelf, als surprise of als Sinterklaas-/kerstcadeautje. Hebt u zelf geen idee wat of hoe u iets leuks kan maken: de kunstenaars hebben veel ideeën en ervaring! Geschikt voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.
 
Data en tijden:
 
De kosten voor een workshop zijn € 15.00 inclusief materialen. Opgave via boekingen@wierdenland.nl. Er geldt een minimum deelname van 5 personen en een maximum van 10 personen.
 

23 november

:

Sinterklaas.


Rond 14.30 komt de Goede Sint naar het museum. Na ongeveer een uur gaat hij er weer vandoor, want de oude man heeft het erg druk in deze periode. Wees dus op tijd.
 

Gehele maand

:

kindertentoonstelling 'Wies op Wier'

 
In deze kindertentoonstelling laten de kinderen van basisschool 'Op Wier' zien wat ze bijzonder vinden aan Ezinge. Ieder kind richt een eigen vitrinekastje in, dat in het museum komt te hangen.
 
De tentoonstelling is onderdeel van een 'leergemeenschapsproject' van Museum Wierdenland, de Hanzehogeschool en basisschool 'Op Wier'. Het project wordt begeleid door Joke Leenders, Cultuuronderwijs.
 
De tentoonstelling loopt tot in ieder geval eind 2019. Houd deze agenda in de gaten voor meer info.