Agenda december
Activiteiten

agenda december
 
 
 
8 december: gratis rondleiding 2e zondag van de maand
 
 
Elke 2e zondag van de maand verzorgt het museum een gratis rondleiding onder leiding van een deskundige gids. Daarbij wordt ook de wierde van Ezinge bezocht.
 
Aanvang: 14.00 uur.
 
Opgave: niet nodig.
 
26 december: viering 2e Kerstdag
Op donderdag 26 december is er in Museum Wierdenland een gezellige informele middag in het teken van Kerst. In de speciale kerstverhalenhoek worden kerstverhalen verteld en voorgelezen, er is kerstmuziek en er kunnen kerstversieringen geknutseld worden. Natuurlijk zijn er ook kerstlekkernijen en is er iets te drinken te verkrijgen.
 
De middag is toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Kom gerust langs, een half uurtje of de hele middag.
 
Aanvang: 14.00 uur.
 
Opgave: niet nodig.
 
Kosten: de toegang tot de kerstactiviteiten is vrij, maar voor het bezoek aan de tentoonstellingen geldt het normale tarief.
 
26 december
Kerstmiddag in Museum Wierdenland
 
Gehele maand: kindertentoonstelling 'Wies op Wier'
 
In deze kindertentoonstelling laten de kinderen van basisschool 'Op Wier' zien wat ze bijzonder vinden aan Ezinge. Ieder kind richt een eigen vitrinekastje in, dat in het museum komt te hangen.
 
De tentoonstelling is onderdeel van een 'leergemeenschapsproject' van Museum Wierdenland, de Hanzehogeschool en basisschool 'Op Wier'. Het project wordt begeleid door Joke Leenders, Cultuuronderwijs.
 
De tentoonstelling loopt tot eind 2019.