Activiteiten juli
 
Activiteiten tentoonstellingen
Er worden rond de actuele tentoonstelling Kunst-op-Sporen een aantal activiteiten georganiseerd, zie de betreffende pagina.
 
Kinderactiviteit 1 juli: schilderen
Elke 1e zondag van de maand zijn kinderen van harte welkom in het museum voor een leuke activiteit. Op zondag 1 juli gaan we in het kader van de Ploegtentoonstelling leren schilderen. En vooral: schilderen in kleur!
Je krijgt eerst een rondleiding met uitleg over de schilderijen van De Ploeg en over wat kleuren nu precies zijn. Daarna ga je zelf - in kleur natuurlijk!- een kunstwerk maken op A3 formaat. Dat wordt vast en zeker wat geklieder, dus trek vooral niet je mooiste kleren aan. Heb je je kunstwerk klaar en is het voldoende droog, dan mag je het mee naar huis nemen en een mooi plekje geven.
Tijdstip: 14.00 - 16.00 uur.
Leeftijd: kinderen vanaf 6 jaar.
Kosten: de deelname is gratis bij een bezoek aan het museum.
Opgave: uiterlijk op de vrijdag voorafgaand aan de activiteit, via boekingen@wierdenland.nl
 
8 juli: rondleiding
Elke 2e zondag van de maand verzorgt het museum een gratis rondleiding onder leiding van een deskundige gids. Daarbij wordt ook de wierde van Ezinge bezocht.
Tijdstip: vanaf 14.00 uur.
Opgave: niet nodig.
 
21 - 22 juli: Ploegweekend
Voor 21 en 22 juli is er een bijzondere '100-jaar-De Ploeg-route' uitgezet die, in het kader van '100 jaar De Ploeg', exposities en activiteiten in de regio Waddenland met elkaar verbindt. Kijk voor deelnemende musea en galerieën aan dit weekend en voor de route op https://waddenland.groningen.nl/deploeg.
Voor de gelegenheid wordt in museum Wierdenland een 'Ploeglunch' aangeboden: doperwtjessoep met waddenbrood. Ook serveert het Museum dit weekend 'poffert', als hoofdgerecht of als lekkernij bij de koffie of thee.
De fietstochten die elke 3e zaterdag van de maanden mei t/m september plaatvinden staan deze zomer in het teken van '100 jaar De Ploeg'. Bekijk dus op 21 juli het Middag-Humsterland eens met andere ogen, tijdens een fietstocht van 2 à 2,5 uur langs de plekken waar leden van De Ploeg hun inspiratie hebben opgedaan voor de werken die momenteel te zien zijn tijdens de tentoonstelling 'Kunst op Sporen - speurtocht met de honderdjarige Ploeg'. De tocht staat onder leiding van een deskundige gids, die tekst en uitleg zal geven bij diverse locaties en landschapselementen.
Wie niet over een rijwiel beschikt, kan het huren via het museum (graag vooraf opgeven).
Tijdstip: start om 13.30 uur (bij het museum).
Kosten: € 8,00 per persoon. Voor museumkaarthouders: € 3,00. Entree voor het museum, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Opgave: boekingen@wierdenland.nl.
 
28 juli: landschapsschilderen
Onder leiding van Ploeglid Lydia Jonkman kunnen deelnemers leren schilderen - of de talenten verder ontplooien - in een sessie landschapsschilderen in de fraaie omgeving van Ezinge. Om inspiratie op te doen kan men eerst deelnemen aan een rondleiding door de tentoonstelling 'Kunst op Sporen, speurtocht met de honderdjarige Ploeg'. Daarna gaat men op pad in de omgeving van Ezinge om zelf een mooi plekje in het landschap te schilderen.
Tijdstip: 13.00 – 16.30 uur.
Kosten: € 25, inclusief materiaal, koffie en thee.
Maximum aantal deelnemers: 10.
Opgave: tot en met vrijdag 27 juni via boekingen@wierdenland.nl.
Er wordt voor schildermateriaal (w.o. doek en verf) gezorgd. Zelf evenwel zo mogelijk (veld)ezel en penselen meenemen; bij aanmelding aangeven wat meegenomen wordt.
 

Jaaroverzicht activiteiten

Klik hier voor het activiteitenoverzicht volwassenen 2018. Jaaroverzicht kinderactiviteiten hier en hier.