Agenda 2017

OKTOBER
13 oktober
Mien Toentje Op Wier
>
13 oktober
Opening tentoonstelling 'Mien Toentje Op Wier'
Op vrijdag 13 oktober wordt er in het museum een heel bijzondere tentoonstelling geopend: 'Mien Toentje Op Wier'. De expositie toont het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de leerlingen van basisschool Op Wier uit Ezinge. Geïnspireerd op de tentoonstelling 'Weelderige Wierde' met werk van Matthijs Röling, hebben ze onder begeleiding van kunstenares Anja Lofvers in totaal maar liefst negentig kunstwerkjes op paneel gemaakt.
Alle werken, een mengeling van collagetechnieken met natuurlijke materialen en verf, worden in het museum geëxposeerd. Daarnaast wordt een aantal verhalen van de kinder-kunstenaars verteld en is er werk van Röling en Lofvers te bewonderen.
En dat is nog niet alles: tijdens de hele tentoonstelling hebben alle kinderen tot en met dertien jaar gratis toegang, en staat er een beker limonade voor ze klaar!
29 oktober
Kinderactiviteit
>
Kinderactiviteit 29 oktober
Nog even en het is weer Halloween. En ook Sint Maarten staat alweer bijna op de stoep. Tijd dus voor een lampion! Op zondag 29 oktober kun je er zelf eentje maken in het museum. Bijvoorbeeld van een suikerbiet: die hol je eerst voorzichtig uit, waarna je er figuurtjes of andere vormen in snijdt die je mooi kunt zien als er een lampje in de suikerbiet-lampion brandt! Of je maakt een papieren lampion. Alleen of met een beetje hulp knutsel je die in elkaar, lichtje erin en 's avonds thuis in het donker kijken naar het - soms een beetje griezelige - resultaat. Wedden dat je het prachtig vindt?
En wist je dat oktober de Maand van de Geschiedenis is? Het thema is dan Geluk. Licht en vuur zijn gekoppeld aan geluk. Heel lang geleden al hoorden lampjes en vuur bij feesten. Je lampion is dus niet zo maar iets: hij heeft alles te maken met geluk!
De workshop 'Lampion maken' wordt gehouden tussen 14.00 en 16.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Jongere kinderen mogen ook aan de slag, maar dan onder begeleiding van een volwassene.
De kosten bedragen 2,50 euro voor museumkaarthouders, zonder museumkaart 5,00 euro.
Opgave kan tot en met vrijdag 27 oktober via boekingen@wierdenland.nl. Graag appelboor meenemen.
NOVEMBER
5 november
Kinderactiviteit
>
Kinderactiviteit 5 november
Iedere eerste zondag van de maand organiseert Museum Wierdenland van 14.00 tot 16.00 uur een kinderactiviteit. Vandaag gaan we kaarsen maken van bijenwas. Het gebruik van kaarsen is al heel oud.In de Middeleeuwen waren kaarsen de belangrijkste lichtbron. En zelfs in de prehistorie werden in Midden-Italië al kaarsen gemaakt, van een stuk touw dat in olie of vet was gedrenkt. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Jongere kinderen alleen met begeleiding.
Kosten: € 5, museumkaart € 2,50.
Opgave: uiterlijk vrijdag 3 november op boekingen@wierdenland.nl.
12 november
Rondleiding
>
Rondleiding 12 november
Iedere tweede zondag van de maand verzorgt een van onze deskundige gidsen een gratis rondleiding in het museum, waarbij ook de wierde van Ezinge wordt bezocht. Aanvang: 14.00 uur.
DECEMBER
10 december
Rondleiding
>
Rondleiding 10 december
Iedere tweede zondag van de maand verzorgt een van onze deskundige gidsen een gratis rondleiding in het museum, waarbij ook de wierde van Ezinge wordt bezocht. Aanvang: 14.00 uur.
26 december
Tweede Kerstdag
>
Verhalenestafette 26 december
Medewerkers van het museum lezen kerstverhalen voor onder het genot van warme choco en glühwein. Geschikt voor jong en oud.
Kosten: € 5, kinderen € 2,50. Museumkaart gratis.