Vaste tentoonstelling >>
 
De vaste collectie van het museum richt zich op het ontstaan van het terpen- en wierdenlandschap in Noord-Nederland. Daarnaast worden archeologische vondsten uit deze regio getoond.
Onbekende wierde ontdekt >>
 
Onlangs is er tussen Bedum en Onderdendam per toeval een onbekende wierde ontdekt. De ontdekking werd gedaan door de archeologen van ingenieursbureau Antea. De vondsten met toelichting zijn van 30 september 2023 tot 1 april 2024 te zien in Museum Wierdenland.
Kloeke kerken van De Ploeg >>
 
Ontdek de kloeke Groninger kerken door de ogen van kunstenaars als Johan Dijkstra, Jan Wiegers, Jannes de Vries en andere vroege Ploegleden. Van 9 december 2023 t/m 26 mei 2024.
Gerelateerd: Tijdbalk Museum >>
 
De Tijdbalk zet het verhaal van de terpen en wierden in de brede context van belangrijke historische ontwikkelingen en gebeurtenissen tussen ruwweg 116.000 jaar geleden en heden.
Gerelateerd: De bodem van Ezinge >>
 
Tussen 1923 en 1934 werd een groot deel van de wierde van Ezinge onderzocht door het Biologisch-Archeologisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen.
Gerelateerd: Een potje uit De Bouwerd >>
 
Artikel van Egge Knol over een urn die in 1875 in de kleine wierde De Bouwerd werd gevonden.
Gerelateerd: Wierdenweetjes >>
 
Wist u dat Ezinge in archeologische kringen wel het 'Pompeii van het Noorden' wordt genoemd? Dat Ezinge de langst permanent bewoonde plaats is van Nederland? En meer...