Vaste tentoonstelling >>
 
De vaste collectie van het museum richt zich op het ontstaan van het terpen- en wierdenlandschap in Noord-Nederland. Daarnaast worden archeologische vondsten uit deze regio getoond.
Avant-garde en Adel op de Allersmaborg >>
 
Tijdens de tentoonstelling 'Avant-garde en Adel op de Allersmaborg' kunnen de museumbezoekers kennis maken met de rijke historie van de Allersmaborg in Ezinge en zijn bewoners door de jaren heen. Van 24 juni t/m 26 november.
Onbekende wierde ontdekt >>
 
Onlangs is er tussen Bedum en Onderdendam per toeval een onbekende wierde ontdekt. De ontdekking werd gedaan door de archeologen van ingenieursbureau Antea. De vondsten met toelichting zijn van 30 september 2023 tot 31 januari 2024 te zien in Museum Wierdenland.
Gerelateerd: Tijdbalk Museum >>
 
De Tijdbalk zet het verhaal van de terpen en wierden in de brede context van belangrijke historische ontwikkelingen en gebeurtenissen tussen ruwweg 116.000 jaar geleden en heden.
Gerelateerd: De bodem van Ezinge >>
 
Tussen 1923 en 1934 werd een groot deel van de wierde van Ezinge onderzocht door het Biologisch-Archeologisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen.
Gerelateerd: Een potje uit De Bouwerd >>
 
Artikel van Egge Knol over een urn die in 1875 in de kleine wierde De Bouwerd werd gevonden.
Gerelateerd: Wierdenweetjes >>
 
Wist u dat Ezinge in archeologische kringen wel het 'Pompeii van het Noorden' wordt genoemd? Dat Ezinge de langst permanent bewoonde plaats is van Nederland? En meer...