Romeinenmarkt in Museum Wierdenland

Spulletjes verkopen, spelletjes doen, de aandacht trekken en mensen laten lachen: de Romeinen wisten hoe ze een markt moesten houden. Wil je meemaken hoe het er vroeger op zo'n markt aan toeging? Kom dan op 12 mei naar Museum Wierdenland in Ezinge en bezoek een echte Romeinse markt!
 
Je kunt daar zwaardvechten, sieraden maken, een schat opgraven, Romeinse koekjes bakken (en opeten!), spelen met bikkels, walnoten in een kruik gooien, speren door rollende hoepels proberen te werpen, en een 'echte' Romein ontmoeten.
 
En je kunt ook nog een bezoekje brengen aan onze Romeinse beauty-salon, waar je Romeinse parfum kunt maken en je haar kunt laten verven en vlechten.
 
Je ontvangt bij de entree een stempelkaart. Bij de diverse activiteiten kun je stempels verzamelen. Als de kaart vol is, ligt er een heus Romeins diploma op je te wachten!
 
Als je honger krijgt, kun je in ons Thermopolium (eetcafé) tussen 12.00 en 16.00 uur een Romanorum Prandium (Romeinse lunch) bestellen. Dat geldt natuurlijk ook voor de grote mensen die met jou meekomen, zoals je vader, moeder, oma en opa.
 
Alle kleine en grote mensen zijn welkom. Kinderen tot 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
 
De Romeinenmarkt begint om 11.00 uur en sluit om 17.00 uur. De toegang is € 2,50 per kind. Ouders betalen de reguliere toegangsprijs, maar museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen. Opgave vooraf is niet nodig.